Bijzondere plaatsen in Turkije

Categories Algemene informatie, Bezienswaardigheden
bijzondere-plaatsen

Turkije is een land op twee continenten en biedt daarmee een perfecte mix van Europese en Oosterse culturen.

Het is een prachtig, veelzijdig vakantieland met voor ieder wat wils. Zowel voor de low-budget reiziger als voor de vakantieganger die meer luxe wil, is er voldoende te ontdekken en te zien.

Zo zijn er veel bruisende steden en badplaatsen, bekende natuurparken en historische plekken van onschatbare waarde.

Stad & Cultuur

De hoofdstad Ankara biedt niet alleen veel historische bezienswaardigheden, maar ook prachtige moderne architectuur.

In het altijd bruisende Istanbul vind je een rijke mix van culturen van Oost en West. Een prachtige bestemming voor een culturele stedentrip, maar ook met een hip nachtleven.

Wanneer je de drukte van deze metropool wil ontvluchten, biedt Turkije nog zo veel andere mooie plekjes. Wat dacht je van de historische ruïnestad Efeze met de wereldberoemde tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen uit de oudheid. En ook een bezoek aan het betoverende Cappadoccia – de ‘rock region’, een streek met 300 km2 aan rotsen – is zeker de moeite waard.

In Göbekli Tepe vind je het oudste tempelcomplex ter wereld, dat 11.500 jaar geleden gebouwd werd.

Ten slotte is een bezoek aan Pamukkale, het ‘katoenkasteel’ een absolute must. Sprookjesachtige kalkterrassen in een sneeuwachtig landschap. Het kalkrijke water heeft een temperatuur van 40+ graden en zou een helende werking hebben.

Ontspanning & Strand Bodrum, Marmaris

Naast culturele hotspots, heeft Turkije ook veel mooie plekjes voor de vakantieganger die graag wil relaxen. Antalya staat bekend als de Turkse Riviera en is dé ideale plek voor een luxe strandvakantie.

De meest populaire vakantiebestemming is Alanya en biedt alles voor jouw ideale zonvakantie: strand, kristalhelder water, uiteraard veel zon en heerlijke authentieke restaurantjes.

Fethiye is een traditioneel marktstadje en een geweldige bestemming voor duikers en snorkelaars.

Ook kustplaatsen als Bodrum, Marmaris en Izmir zijn populaire bestemmingen met beroemde bezienswaardigheden.

Minder bekend, maar daardoor niet minder geliefd is het hippie-achtige strand van Patara, wat bovendien vlakbij de Patara ruïnes ligt. Zo kun je cultuur & ontspanning prima combineren in je trip.