Bezienswaardigheden Istanbul

Categorieën Algemene informatie,Bezienswaardigheden,Eten

Het Turkse Istanbul heeft een unieke ligging, met een gedeelte in Europa en een Aziatische deel.

Invloeden van beide continenten zijn in overvloed te vinden in de stad. Haar geschiedenis gaat ver terug in de tijd en dat maakt het zo’n interessante stad om te bezoeken. Istanbul is dan ook een erg populaire bestemming voor een stedentrip.

De vele interessante bezienswaardigheden liggen door de hele stad verspreid. Proef de sfeer van het oude én het nieuwe Istanbul tijdens een stadswandeling, struin over (vis)marktjes en door straatjes en geniet van de Turkse keuken in een van de vele lekkere restaurants. Daarnaast staat Istanbul bekend om haar hippe nachtleven.

Een cultureel bezoek

Istanbul is misschien nog wel het meest bekend vanwege haar talloze prachtige paleizen, moskeeën en ruïnes.

De meest imposante moskee is de Blauwe Moskee, met een prachtig uitzicht op de Zee van Marmara. Iets minder toeristisch, maar daardoor zeker niet minder indrukwekkend is de Süleyman Moskee met een prachtig uitzicht op de stad.

Ook vind je in Istanbul een van de mooiste paleizen van Europa – het Dolmabahçe Paleis – dat stamt uit de tijd dat de Sultans wat meer luxe wilden. In het adembenemend mooie Topkapi paleis waan je je eventjes in een sprookje uit Duizend-en-een-nacht.

Zeker doen in Istanbul

Aan absolute must is een bezoek aan het grootste winkelcentrum ter wereld – de Grote Bazaar. Hier krijg je werkelijk alles.

Op loopafstand vind je de Egyptische Bazaar (Misir Çarsisi), ook wel de kruidenbazaar genoemd. Hier vind je juist meer kruiden, thee en Turks fruit. Maar vergeet niet af te dingen, dat hoort er wel bij!

Wil je de drukte van de stad even ontvluchten, maak dan een boottocht naar het Aziatische gedeelte van de stad. Je vaart een prachtige route langs paleizen, moskeeën en ruïnes aan de Bosporus.

Ook kun je de Prinseneilanden in de Zee van Marmara bezoeken om heerlijk te relaxen.

Ten slotte pik je in Turkije natuurlijk ook nog even een bezoek aan de hamam mee. In deze Turkse badhuizen kun je verschillende heerlijke behandelingen krijgen. Een van de mooiste badhuizen van de stad is toch wel de Caǧaloǧlu Hamami.