Een vlucht van KLM volgen: dat doe je zo!

Categorieën Algemene informatie

Hoe zit het met de KLM-vlucht van je backpackende dochter? Hoelaat moet je op Schiphol zijn om je geliefde op te halen? En hebben je ouders vertraging opgelopen tijdens het inchecken? Zomaar wat vragen die je graag beantwoord zou zien worden. Goed nieuws! Want dat kan eenvoudig met de vliegtuigradar.

 KLM: De koninklijke luchtvaart maatschappij

De laatste tijd is er nogal wat te doen over KLM. Met name over de belangen verhouding tussen KLM en hun Franse partner. Sinds 2003 al zijn Air France en KLM gefuseerd en sindsdien kende het concern een enorme toename in vliegverkeer. Ook namen zij verschillende kleinere maatschappijen over, waardoor het op dit moment de negende grootste luchtvervoerder ter wereld is. Onder andere Transavia en HOP zijn in de loop der jaren toegevoegd aan de vloot, waardoor ze ook kunnen concurreren met één Ryan Air en EasyJet. In 2019 vervoerden ze gezamenlijk zo’n 104 miljoen passagiers. Ondertussen heeft Air France KLM 548 vliegtuigen rondvliegen en die wil jij natuurlijk kunnen volgen!

KLM vluchten volgen op vliegtuigradar24

Op vliegtuigradar kun je eenvoudig je vlucht volgen KLM. Het enige dat je hoeft te doen is het vluchtnummer invoeren en vervolgens kun je jouw vlucht live volgen. Dus wanneer jij op reis gaat, zorg dan altijd dat je naasten het vluchtnummer tot hun beschikking hebben. Op die manier kunnen ze makkelijk bijhouden waar jij je bevindt, of je met jouw vlucht vertraging hebt opgelopen en of het toestel überhaupt onderweg is! Zo zouden ze kunnen zien dat je op je tussenstop in Dubai zit of dat je op dat moment ergens boven de Atlantische oceaan hangt, net zoals jij dat zelf kunt zien wanneer je je in het KLM-toestel op het schermpje in de stoel voor je kijkt. Leuk toch?!