Hoe vraag ik een visum voor Turkije aan?

Categorie├źn Algemene informatie,Bezienswaardigheden,Eten

Als je een Nederlandse nationaliteit hebt, heb je een visum nodig voor Turkije. Een visum kun je aanvragen bij de grens en op het vliegveld. Een visum kan je ook vooraf aanvragen. Dit kan je doen via internet. Als je een visum aanvraagt via internet, wordt dit een e-visum voor Turkije genoemd. Als Nederlandse reiziger kan je ook een regulier visum kopen bij de grens van Turkije.

Als je geen Nederlandse nationaliteit hebt ligt het eraan wat voor nationaliteit je hebt of je een visum nodig hebt ja of de nee.

Een E-visum aanvragen

Een e-visum is een visum dat je aanvraagt via het internet. Dit kan je heel gemakkelijk doen. Je hoeft alleen maar een aanvraagformulier in te vullen en klaar is Kees.

  1. Geef aan wanneer je aankomt in Turkije. Dit is de datum waarop je visum in zal gaan.
  2. Vul je persoonlijke gegevens in (je naam en adres etc.).
  3. Vul de gegevens van je reisdocument in (je paspoort of identiteitskaart bijvoorbeeld).
  4. Vervolgens moet je je aanvraag betalen. Dit gaat heel gemakkelijk via bijvoorbeeld iDeal of Paypal.
  5. Als laatste hoef je alleen nog maar je visum te printen en dan kan je op reis!

Tips bij het aanvragen

  1. Let goed op dat je de data goed invult. Controleer zorgvuldig de datum dat je visum in zal gaan en de datum dat je visum zal verlopen. Indien je dit niet goed doet, kan er een hoop fout gaan en kan je in de problemen komen.
  2. Vraag het visum niet aan onder een valse naam. Indien je dit wel doet kan je ook in grote problemen raken.
  3. Maak een checklist voordat je vertrekt met alles wat je mee moet nemen. Ga deze lijst nog even na. Het moet toch niet gebeuren dat je in het vliegtuig zit en je je visum bent vergeten van huis.

 

Een visum Turkije aanvragen is dus eigenlijk heel gemakkelijk. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten, maar als je deze stappen zorgvuldig uitvoert zullen er zich geen problemen voordoen.