In 3 stappen het visum voor Turkije online aanvragen

Categorieën Algemene informatie

1. Waarom is een visum voor Turkije verplicht?

Als je plannen hebt om te gaan reizen naar Turkije heb je een Turkse visum nodig, dit geldt voor een vakantie naar Turkije en voor zakenreizen. Voordat je naar Turkije reist moet je je visum aanvragen, dit kan ook online. Heb je een minderjarig kind? Dan moet je ook voor je kind apart een visum aanvragen. Indien je niet in het bezit bent van een geldig visum, kom je Turkije niet binnen! Dus zorg dat je voor je reis als je papieren in orde hebt, zodat je zonder zorgen Turkije binnen kunt komen.

Maar waarom is een visum eigenlijk verplicht als je naar Turkije gaat?
Turkije is geen lid van de EU, op deze manier kan Turkije andere landen een verplicht visum opleggen. Landen die wel lid zijn van de EU, kunnen andere landen die ook lid zijn geen verplichting van een visum opleggen.
Maar gelukkig maakt de Turkse overheid het reizigers niet moeilijk met het aanvragen van een visum, want Turkije is voor een groot gedeelte afhankelijk van de toeristische sector.

2. Online visum voor Turkije aanvragen.

De makkelijkste en snelste manier is online een visum voor Turkije aanvragen. Er zijn wel enkele voorwaarden en uitzonderingen waar je je aan moet houden:

  • Je moet in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs; paspoort of ID-kaart.
  • Als je met een paspoort gaat reizen, moet deze nog 6 maanden geldig zijn na aankomst in Turkije.
  • Reis is zakelijk of toeristisch.
  • Tijdens je verblijf mag geen werkzaamheden verrichten voor een Turkse werkgever.
  • Tijdens je verblijf mag je niet gaan studeren aan een Turkse onderwijsinstelling.

Er zijn meerdere voorwaarden, maar dit zijn de belangrijkste waar je je aan moet houden tijdens je verblijf in Turkije. Hou je gewoon aan de regels en voorkom nare boetes of erger nog, een toegangsverbod. Vergeet vooral niet dat je te gast bent in Turkije.
Soms is de aanvraag van een e-visum niet nodig. Als je per cruiseschip aan komt in Turkije is een aanvraag vaak niet nodig. Maar als je van plan bent langer dan 72 uur aan wal te blijven, moet je wel een e-visum aanvragen.
Mocht je een tussenstop maken met het vliegtuig in Turkije hoef je ook geen e-visum aan te vragen. Voorwaarde is wel, dat je de luchthaven niet mag verlaten.
Een e-visum is 180 dagen geldig, deze gaat in op de datum die je hebt aangegeven op het aanvraagformulier. Dit is de aankomstdatum. In totaal mag je 90 dagen in Turkije verblijven.
Het aanvragen van een e-visum is eenvoudig aan te vragen en neemt ongeveer 5 minuten in beslag van je tijd. En het voordeel van online aanvragen is dat het altijd mogelijk is; 24 uur per dag en 7 dagen per week.
Je vult je aanvraag is op de website en na de aanvraag kun je op verschillende manieren je aanvraag betalen.
De manieren om te betalen zijn;

  • Ideal
  • PayPal
  • Bankcontant
  • Creditcard

De aanvraag voor een e-visum kost €29,95. Let op! De €29,95 betaal je per reiziger. De manieren om te betalen, zoals hierboven staat aangegeven, is onvertraagd. Dit betekend dat je aanvraag direct in behandeling is genomen. Op deze manier weet je sneller of je e-visum aan je word toegekend of niet.

3. Levering van het e-visum.

De levering van een e-visum is meestal binnen 3 dagen. Je krijgt een mailtje met daarin je toegekende e-visum. Het e-visum moet je uitprinten en meenemen op je reis naar Turkije. Als je niet over een printer beschikt, is het ook mogelijk om je e-visum bij de paspoort controle digitaal te laten zien op een telefoon of tablet.
Ook kan het voorkomen dat je met spoed naar Turkije moet. In dit geval is de mogelijkheid er om een spoedaanvraag te doen. Deze spoedaanvragen worden direct in behandeling genomen en na gemiddeld een kwartier is het visum al toegekend.
De spoedaanvraag ontvang je ook in je e-mail, deze print je uit en neem je mee op je reis naar Turkije. Of toon je je e-visum digitaal bij de paspoortcontrole.