Visum vooraf aanvragen? Dit moet je weten voordat je naar Turkije gaat

Categorieën Algemene informatie,Bezienswaardigheden,Eten

Ga jij binnenkort op vakantie naar Turkije? Zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat. Lees de onderstaande tips zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo moet je voor je bezoek aan Turkije online een visum aanvragen en mag je met dit visum maximaal negentig dagen achtereenvolgend in Turkije verblijven. Turkije is een groot land, bepaal dus vooraf welke steden en plekken je wilt bezoeken. Dit land is een uitstekend land om even te ontspannen, dus spring in een typisch Turks modderbad en relax!

Visum voor Turkije? Regel alles goed vooraf

Heb je een Nederlandse nationaliteit en wil je naar Turkije gaan? Sinds november 2014 is het verplicht om vooraf een online visum aan te vragen. Dit elektronische visum (e-visum) is tot zes maanden geldig. Maar let op: ondanks dat het visum zes maanden geldig is, kun je maar maximaal negentig aaneengesloten dagen in Turkije verblijven. Voor november 2014 kon je dit visum aanvragen op de luchthaven in Turkije, maar sinds 1 november 2014 kan het alleen nog maar online vooraf aangevraagd worden. Check voor je boekt altijd het reisadvies van Rijksoverheid. Ga je naar Turkije voor een roadtrip? Op veel wegen en bruggen moet je tol betalen, schaf dus vooraf een vignet aan.

 

De mooiste steden en plekken

Wanneer je Turkije bezoekt, mag je deze prachtige steden en plekken niet missen:

 

  • Istanbul. Blijf hier minimaal twee dagen om te shoppen in de souks en te varen over de Bosporus.
  • Efeze. Deze historische stad stamt nog uit het oude Romeinse Rijk en dat is goed zichtbaar.
  • Cappadocië. Dit is een prachtig natuurgebied dat vooral bestaat uit tufsteen en kalksteen. Hier een luchtballonvaart doen is zeker een aanrader.
  • Pamakkale betekent ‘kasteel van katoen’. Water loopt hier via verschillende terrassen naar beneden. Zeker een bezoek waard!

 

Maar houd er rekening mee dat Turkije een groot land is. Wij snappen dat nu je eenmaal in Turkije bent, het hele land wil ontdekken. Maar eerlijk is eerlijk, het is zonde om meer tijd kwijt te zijn aan het reizen dan aan het genieten van de prachtige plekken. Wanneer je meerdere gebieden van Turkije wil ontdekken, raden wij je aan nog eens een visum aan te vragen om Turkije vaker te bezoeken.

Time to relax

Turkije is een prachtig land. Het land is rijk aan cultuur en een schitterende natuur. En in de zomer is het klimaat er meestal ook gunstig. Het liefst zou je hier de hele zomer willen blijven. Maar, helaas ben je gebonden aan een visum met een maximum aantal dagen. In Turkije zijn vele beroemde modderbaden en zwavel warmtebronnen. Deze warmtebronnen worden ook wel therapeutische hete bronnen genoemd. Het schijnt goed te helpen tegen verschillende ziektes zoals maagklachten, reuma of huidproblemen. Zak in een warm modderbad en geniet.