Voor het eerst naar Turkije? Dan zijn deze 3 tips voor jou!

Categorie├źn Algemene informatie,Bezienswaardigheden

Turkije is een prachtig en veelzijdig land voor een leuke vakantie. Je hebt er namelijk mooie stranden en luxe resorts, maar ook heerlijk eten en een interessante cultuur. Ben jij ook nieuwsgierig naar Turkije en zou je hier graag een tripje naartoe willen boeken? In dit artikel lees je 3 tips die handig zijn om te weten!

Regel een visum

Als eerste is het belangrijk om te weten dat je met een Nederlands paspoort een visum voor Turkije nodig hebt als je hier op vakantie gaat. Dit visum kun je heel eenvoudig online aanvragen en je kunt hiermee maximaal 90 dagen in Turkije verblijven.

Leer een beetje Turks

In grote steden als Istanbul en Ankara zullen de bewoners wel een aardig woordje Engels spreken. Ga je naar de wat minder toeristische plekken in Turkije toe, dan komt het weleens voor dat je je niet verstaanbaar kunt maken. Daarom is het handig om alvast een aantal woordjes Turks te leren. Met teh-she-kuller (dankjewel) and bee teer deem (het was heerlijk) kom je al een heel eind!

Kleding

De grote steden zijn tegenwoordig nogal verwesterd, maar wees er wel van bewust dat Turkije wel een islamitisch en dus een conservatief land blijft. Dit is vooral belangrijk als je bijvoorbeeld een moskee wilt bezoeken. Zorg er dan voor dat je een beetje bedekt bent en niet al te bloot gekleed bent. Ook tijdens de Ramadan zul je merken dat het niet netjes is om overdag op straat te eten en te drinken. Het is niet verboden, maar je toont wel respect als je het niet doet.

Inpakken

Dilemma nummer 1 is: neem je een tas mee of een trolley? Een tas is multifunctioneel, maar deze moet je wel steeds meedragen en sjouwen. Dit is niet altijd fijn en comfortabel, zeker niet wanneer deze erg zwaar is. Een koffer of trolley is dan wellicht handiger, deze rol je makkelijk aan je zij met je mee op het vliegveld.