Zorgeloos op vakantie naar Turkije?

Categorieƫn Algemene informatie

Nog geen vakantieplannen? Ga dan eens vakantie vieren is het veelzijdige Turkije. Turkije heeft zoveel moois te bieden! Als avonturier kun je denken aan de vele watersporten, hiken door de overweldigende natuurparken of fiets- en mountainbikeroutes rijden die zijn opgezet. Houd je van rust dan kun je natuurlijk lekker ontspannen op het strand liggen, maar wat dacht je van een heerlijke, typische Turkse, hammam behandeling of een relaxte boottrip?

Ook is Turkije in het bezit van talloze oudheden en heeft het een rijke geschiedenis. Dus ook de geschiedenisliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Gelukkig is Turkije ook heel kindvriendelijk. Overal bieden ze speciale excursies voor gezinnen aan en zijn er kidsclubs voor het vermaken van de kids of bezoek eens een aquapark die de meeste resorts bezitten. Kortom, Turkije biedt vermaak op alle fronten.

Zorgeloos naar Turkije, vraag dan een e-visum aan bij eVisa Application Services

Tegenwoordig moeten wij een e-visum aanvragen als we naar Turkije willen reizen. Dit is een elektronische reistoestemming welke gekoppeld is aan je reisdocument (paspoort of identiteitskaart). Gelukkig zijn er dan bedrijven zoals wij om jou daarbij te helpen.

  • Wij hebben namelijk ingebouwde controles op ons online aanvraagformulier zodat de meest gemaakte fouten al voorkomen worden. Fouten in bijvoorbeeld paspoortgegevens kunnen namelijk cruciaal zijn. Elke binnen gekomen aanvraag worden handmatig door onze medewerkers gecontroleerd alvorens deze worden verwerkt. Bij vragen of onduidelijkheden zullen zij altijd contact opnemen met de klant. Dat geldt natuurlijk ook voor jou als klant. Je kunt namelijk contact opnemen met onze Nederlands sprekende klantenservice door ons te e-mailen, bellen of met ons te chatten. Ook kun je bij ons gewoon met iDEAL betalen en heb je geen printer, versturen wij het officiĆ«le document tegen een kleine meerprijs ook per post. Standaard sturen wij deze per -mail naar onze klanten. Het visum voor Turkije kan met een paspoort of ID kaart aangevraagd worden.

De regels voor het reizen met een e-visum naar Turkije

  • Een e-visum is 180 dagen geldig vanaf de aankomstdatum die je zelf dient aan te geven. Voor Nederlanders en Belgen geldt er een verblijfsduur van 90 dagen. Ook wanneer je meerdere malen tijdens de geldigheidsperiode naar Turkije gaat mag de verblijfsduur in totaal niet over de 90 dagen komen. Per nationaliteit geldt er een andere verblijfsduur, dus is het van belang om dit vooraf goed uit te zoeken.
  • Wij adviseren onze klanten altijd om het e-visum uit te printen, of per post te laten versturen, omdat je deze moet kunnen tonen bij de douane en tijdens je gehele verblijf.
  • Je paspoort of identiteitskaart moet nog minimaal 180 dagen gelden zijn op de aankomstdatum in Turkije.
  • Is je reisdocument verlopen waarop jij je e-visum hebt aangevraagd, dan komt deze automatisch te vervallen. Ben je van plan om weer naar Turkije te reizen, vraag dan een nieuwe e-visum aan.
  • Je kunt maximaal 3 maanden voor je vertrek een e-visum aanvragen maar in ieder geval 48 uur van te voren.

Alvast een e-visum aanvragen? Evisa staat voor je klaar!